Meidän päiväkotimme

Keilaniemen päiväkoti on Espoon kaupungin ostopalvelupäiväkoti. Päivähoitomaksut ovat samat kuin kunnallisessa päivähoidossa. Päiväkodin toiminnasta vastaa päiväkodin henkilökunnan lisäksi vanhemmista muodostettu Keilaniemen Päiväkotiyhdistyksen hallitus.

Keilaniemen päiväkodissa on 18 hoitopaikkaa 1-6-vuotiaille lapsille. Lasten ryhmät ovat Kiitäjät (4-6v.), Korennot (2-3v.) ja Kimalaiset (1-2v.). Päivän aikana toimitaan erilaisissa ryhmissä lasten tarpeiden ja kiinnostusten mukaan esimerkiksi majaa rakentaen tai askarrellen.

Henkilökuntaamme kuuluu ryhmässä toimiva päiväkodinjohtaja, lastentarhanopettaja, lastenhoitaja sekä moniosaaja, joka vastaa ruokailuista, siisteydestä ja lastenhoidosta sekä pyöräyttää silloin tällöin sämpylätkin. Maistuvan ruuan toimittaa HSIS Catering. Ammattitaitoisella henkilökunnalla on aito halu työskennellä lasten kanssa.

Jokaiselle lapselle tehdään varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä vanhempien kanssa. Käytännössä tuetaan lapsen kehitystä ja esimerkiksi sosiaalisia taitoja sekä harjoitellaan arjen tilanteita kuten pukemista ja ruokailua.

Päiväkodissamme on toistuva ja turvallinen päivärytmi sekä suunniteltu viikko-ohjelma. Päivä alkaa aamiaisella ja jatkuu leikkien, ohjatun toiminnan ja ulkoilun merkeissä. Lounaan jälkeen on päiväuniaika tai isoimmille lapsille rauhallinen lepohetki. Välipalan jälkeen lapset voivat jatkaa leikkejään ja ulkoilla jälleen. Päiväkoti on auki klo 7.30-17.00 välillä.

Päiväkodin tilat ja piha on remontoitu syksyllä 2018. Tilat mahdollistavat hyvin pienryhmätoiminnan, ruokailut, askartelut ja legoleikit sekä myös pienimuotoiset juhlat kuten kevät- ja joulujuhlat, äitienpäivän, isänpäivän ja isovanhempien aamun. Luonnonläheinen piha merimaisemineen ja lähimetsä tarjoavat monenlaista tekemistä lapsille.

Päiväkoti on perustettu vuona 1976, jolloin se sijaitsi Keilaniemessä (ent. Nesteen päiväkoti).