Meidän päiväkotimme

Keilaniemen päiväkodissa on 18 hoitopaikkaa 1-6-vuotiaille lapsille. Toimimme sekä yhdessä koko ryhmän kanssa että iän mukaan jaetuissa pienryhmissä huomioiden lasten tarpeet ja kiinnostusten kohteet päivän toiminnassa. Vanhimmille lapsille pidämme viskarituokioita, kuusivuotiaiden esiopetusta emme tarjoa.

Päiväkodissamme on toistuva ja turvallinen päivärytmi sekä suunniteltu viikko-ohjelma. Päivä alkaa aamiaisella ja jatkuu leikkien, ohjatun toiminnan ja ulkoilun merkeissä. Lounaan jälkeen on päiväuniaika tai isoimmille lapsille rauhallinen lepohetki. Välipalan jälkeen lapset voivat jatkaa leikkejään ja ulkoilla jälleen. Päiväkoti on auki klo 7.30-17.00 välillä.

Henkilökuntaamme kuuluu ryhmässä toimiva varhaiskasvatuksen johtaja, varhaiskasvatuksen opettaja, varhaiskasvatuksen hoitaja sekä moniosaaja, joka vastaa ruokailuista, siisteydestä ja lastenhoidosta sekä pyöräyttää silloin tällöin sämpylätkin. Maistuvan ruuan toimittaa HSIS Catering. Ammattitaitoisella henkilökunnalla on aito halu työskennellä lasten kanssa. Päiväkodin toiminnasta vastaa päiväkodin henkilökunnan lisäksi vanhemmista muodostettu Keilaniemen Päiväkotiyhdistys ry:n hallitus.

Keilaniemen päiväkoti on Espoon kaupungin ostopalvelupäiväkoti, jonka vuoksi perheiden kotiosoitteen on oltava Espoossa. Päivähoitomaksut ovat samat kuin kunnallisessa päivähoidossa. Lisätietoja hoitomaksuista saat Espoon kaupungin sivuilta tai olemalla meihin yhteydessä.

Päiväkodin tilat ja piha on remontoitu syksyllä 2018. Tilat mahdollistavat hyvin pienryhmätoiminnan, ruokailut, askartelut ja legoleikit sekä myös pienimuotoiset juhlat kuten kevät- ja joulujuhlat, äitienpäivän, isänpäivän ja isovanhempien aamun. Luonnonläheinen piha merimaisemineen ja lähimetsä tarjoavat monenlaista tekemistä lapsille.

Päiväkoti on perustettu vuonna 1976, jolloin se sijaitsi Keilaniemessä (ent. Nesteen päiväkoti).

Lapsen aloittaminen varhaiskasvatuksessa

Lapsen aloittaessa varhaiskasvatuksessa suosittelemme lapselle kevyttä aloitusta päiväkotiin tutustuen yhdessä vanhempien/vanhemman kanssa. Alussa käydään yhteinen aloituskeskustelu, jossa keskustellaan lapsen ja perheen tarpeista, lapsen ainutlaatuisista ominaisuuksista ja kiinnostuksen kohteista sekä muista lapsen kannalta tärkeistä asioista. Tavoitteenamme on avoin ja vuorovaikutteinen suhde vanhempien kanssa, jotta pystymme huomioimaan perheen yksilölliset toiveet ja takaamaan lapsille juuri heille parasta varhaiskasvatusta.

Jokaiselle lapselle tehdään varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä vanhempien kanssa muutaman kuukauden sisällä hoidon alkamisesta. Suunnitelmaa päivitetään ja käydään yhdessä läpi vähintään kerran vuodessa, tarvittaessa useamminkin. Käytännössä sen tarkoituksena on jakaa havaintoja lapsesta varhaiskasvattajien ja perheen välillä ja olla varhaiskasvattajien apuvälineenä lapsen tukemisessa kehityksen eri osa-alueilla. Näin voimme jakaa lapsen onnistumisia ja taitoja sekä keskittyä lapsen sen hetkisen kehityksen kannalta tärkeimpien osa-alueiden harjoitteluun kuten sosiaalisiin taitoihin tai arjen tilanteisiin kuten pukemiseen ja ruokailuun.